Кількість
|
Вартість
|
||
|
Японський кований ніж Kuro-Uchi Nakiri ручної роботи. Клинок ножа тришаровий і що важливо для японського кухонніка - з двостороннім заточуванням. Центральний, надзвичайно тонкий і міцний шар, загартований до твердості 61-62 HRC, виконаний зі сталі Blue Paper Steel (або в японському варіанті Aogami), яка зарекомендувала себе, як краща японська клинкова вуглецева сталь. Вона природно, що іржавіють - японці традиційно не використовують хромосодержащего стали, оскільки углеродка дає набагато більш агресивний рез і більш стійка до затуплення. Зовнішні шари (які служать для запобігання пошкодження тонкого, твердого, але щодо крихкого центрального сердечника) виконані з більш м'якої сталі, теж - іржавіє, частково покритої чорнінням, що полегшує догляд за ножем. Тривала експлуатація ножа призведе незначного потемніння області, яка не захищена антикорозійним покриттям. Це не зашкодить ножа і не погіршить його характеристик, однак додасть приємний візуальний контраст з зовнішніми шарами з низьковуглецевої сталі, проявляючи лінія стику - нерівний малюнок якої буде нагадувати лінію янангіби, як на японських катанах.