Бажання
Додайте товари до списку бажань
Відкрили магазин у ТЦ Апетит, Київ, пр-т Бажана 1Е
0
Мій кошик

Японські ножі сантоку

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

 

Особливою популярністю у шефів з усього світу користуються Сантоку - японські кухонні ножі, які є своєрідним гібридом європейського кухарського та азіатського інструменту. А в нашому магазині ви зможете замовити японський Сантоку за найкращими цінами в Україні!

Японський ніж Сантоку і його особливості

Ніж Сантоку відносно недавно став популярним у Європі, водночас посідаючи провідне місце серед ріжучих інструментів на території Японії - своєї батьківщини. З японської найменування можна перекласти як "три хороших речі", і це дає змогу зрозуміти, як найчастіше застосовують ніж - для рубання, різання і оброблення всіх інгредієнтів на кухні.

Він має унікальну конструкцію - обух з руків'ям розташовуються на одній порожнині, а ніж має так звану форму "баранячої лапи". Відрізняється він також наявністю злегка піднесеного, вигнутого і округленого кінчика щодо всієї порожнини леза. Рукоять у нього пряма, округла і вузька, має велику вагу, що дає можливість використовувати його замість кухонної сокирки.

Для чого можна використовувати японські ножі Сантоку:

  • Нарізка: ніж Сантоку можна задіяти для швидкого різання на дрібні й тонкі шматочки, скибочки або брусочки;

  • Рубка: гострота леза дає змогу рубати не тільки овочі на скибочки, а й м'ясні продукти на смужки або кружки;

  • Шинкування: Сантоку має специфічний кінчик, що дає йому змогу легше подрібнювати рибу, філе, зелень і вже готові страви;

  • Розм'якшення: замінити кухонний молоток можна за допомогою обуха цього інструменту, простукуючи по ньому вздовж м'яса або риби;

  • Очищення: коса частина обуха підходить для вичищення насіння і серцевини з фруктів і овочів, наприклад, дині та перцю.

Оскільки ножі Сантоку мають особливу форму, вони не потребують "прокатування" поверхнею ріжучої дошки для дорізання продуктів. Ваги і довжини ріжучої кромки, її гостроти достатньо, щоб не робити зайвих рухів, а ще не продавлювати продукти, пошкоджуючи їхню текстуру.

Деякі моделі, доступні для покупки, мають дрібні ямки вздовж леза. У процесі різу ці моделі ножа Сантоку захоплюють повітря, уникаючи неприємностей у вигляді прилипання вологих інгредієнтів до їхньої поверхні.

Відмінність японських ножів сантоку від моделей для шефа

Крім ножів Сантоку, до розділу універсальних ріжучих виробів для кухні належить і так званий ніж для кухаря. Але в чому ж полягають відмінності між ними?

Шеф-ніж має трохи іншу форму. Він має гострий кінець, прямий, іноді косий обух, при цьому лезо до кінця починає згинатися. П'ята у кухарського клинка товстіша, розроблена для упору для вказівного пальця. Японський варіант має округлений кінчик, гостру п'яткову зону і масивний клинок для спрощення процесу нарізання і рубки.

У ножа Сантоку з шефським є відмінності і в габаритах. Японський варіант може мати розмір ріжучої кромки до двадцяти сантиметрів, а класичний європейський - від п'ятнадцяти сантиметрів і більше.

Де купити японський ніж Сантоку

Коли ви перебуваєте в пошуку, де купити якісні ріжучі інструменти для домашнього або професійного застосування - зверніть увагу на інтернет-магазин OsakaHamono.

Наш асортимент складається з продукції провідних брендів за доступною ціною. Ми пропонуємо вироби від 3сlaveles, Tojiro та Seki Kanetsugu, а ще - нашого виробництва.

А всі наші клієнти можуть скористатися доставкою по Україні або відвідати наш салон у Києві в ТЦ Апетит!

Вгору

Ми дбаємо про вашу конфіденційність

Цей веб-сайт використовує файли cookie для маркетингу та статистичних цілей, а також для безпечної та оптимальної роботи сайту. Ви можете змінити це в налаштуваннях вашого браузера. Натисніть кнопку «Погодитися», щоб дати згоду на використання файлів cookie. Детальніше можна ознайомитися на сторінці Угода користувача.