Бажання
Додайте товари до списку бажань
Відкрили магазин у ТЦ Апетит, Київ, пр-т Бажана 1Е
0
Мій кошик

Ножі для м'яса, обробки та обвалки

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

М'ясо - один із найпопулярніших інгредієнтів на кухні, який застосовується для приготування широкого спектра страв. Для оброблення м'ясної туші на окремі фрагменти і для нарізання м'яса на складові необхідно замовити якісний кухарський ніж, що володіє унікальними формами і призначенням.

Відмінні риси обвалочного ножа

Ножі для оброблення м'яса - інструмент, назва якого визначає його призначення. Їх використовують для так званого процесу обвалювання - відділення м'яса від шкіри тварини, а також від жил і кісток. Обробити м'ясо звичайним ножем, що має широке, товсте та коротке лезо, - процес не з легких, і при цьому буде складно отримати ідеальний результат і м'ясистий фрагмент.
Тому для роботи з м'ясом застосовують вигнуті, довгі інструменти, довжина яких становить від 10 до 26 см і більше, і які підходять для оброблення будь-якого типу м'яса - від птиці до свинини, баранини, кролятини, конини, риби й не тільки.
Ніж для м'яса відрізняється такими нюансами:

  • Лезо пряме, тонке, має злегка загострений і загнутий кінчик;
  • Вузька ріжуча кромка, яка має невелику товщину до 2 см;
  • Високий рівень твердості матеріалу - до 57 одиниць за шкалою Роквелла;
  • Заточка з двох сторін для швидкого оброблення м'яса;
  • Обух має пряму форму і невелику товщину;
  • Рукоять зносостійка, часто з полімерів і синтетики;
  •  На основі леза - виступ, який зменшує ризик зісковзування долоні;
  •  Сталь з антикорозійними властивостями і високим рівнем міцності.

Гострий кінчик і тонке лезо використовуються для легкого проникнення в м'ясо і фрагменти туші. Завдяки гнучкості своєї конструкції, клинок легко рухається всередині філе, минаючи хрящі та жили. Великий і масивний больстер забезпечує не тільки потрібний рівень безпеки, а й гігієни в процесі обробки, коли руки ковзають від жиру і вологості м'яса.

Як правильно користуватися ножами для м'яса

Застосовувати обвалочний ніж варто для відділення маленьких і великих фрагментів м'яса впритул до жил і кісток, залишаючи мінімальний рівень продукту на їхніх стінках. Насамперед такий ніж задіюють для відділення філе і фрагментів без кісток.
Далі ножем відокремлюють менші шматки, зрізуючи їх із кісток, які потім можна використовувати для приготування гуляшу або печені. І нарешті - обвалочний ніж задіюється для жилування, видаляючи жили і сухожилля без їхнього розрізання на дрібні частини.
Необхідно зазначити, що спектр застосування цих ножів для м'яса ширший, ніж здається на перший погляд. Досвідчені кухарі з їхньою допомогою можуть різати готові ковбаси, сосиски, а ще - овочі та навіть тверді сири, свіжий хліб.

Як підібрати ножі для м'яса

Для того, щоб обробити філе м'яса або ж відокремити фрагменти туші один від одного для подальшого приготування, варто підібрати і купити високоякісний кухарський інструмент.
Для підбору якісних ножів м'ясника, зверніть увагу на:

  1. Матеріал леза: оптимальний варіант - нержавіюча сталь AISI 420 і 1.4116 Krupp, які містять доповнення у вигляді компонентів, що подовжують термін експлуатації і збільшують стійкість до корозії. Такі матеріали менше тупляться і вимагають менш частого заточування.
  2. Рукоять: має бути зручною і міцною, зі штучних матеріалів або натурального дерева з обробкою проти грибка і ковзання у вологій долоні.
  3. Кут заточування: має бути мінімальним. Для європейських ножів оптимальним буде кут у тридцять або сорок градусів максимум. Чим менший кут заточування - тим гострішим буде лезо.

Підбираючи ніж для обробки м'яса, зверніть увагу і на провідних виробників. Щоб робота з таким примхливим інгредієнтом, як м'ясо, стала комфортнішою та легшою, рекомендуємо доглянути інструменти від брендів 3claveles та Eikaso, які зарекомендували себе на ринку ножової продукції та пропонують товари за демократичними цінами.

Де купити ножі м'ясника в Києві

Інтернет-магазин OsakaHamono - місце, де ви зможете здійснити купівлю виробів для обробки м'яса, його складових, овочів та інших продуктів. Також ми пропонуємо аксесуари для заточування і зберігання, замовити які можна з широкого каталогу продукції.
Серед ножів для м'яса у нас представлені професійні кухарські інструменти з доступною ціною, які підійдуть для організації домашнього та ресторанного приготування їжі.
А ще ми пропонуємо доставку по Україні, консультації фахівців і комфортні умови оплати товарів!

Вгору

Ми дбаємо про вашу конфіденційність

Цей веб-сайт використовує файли cookie для маркетингу та статистичних цілей, а також для безпечної та оптимальної роботи сайту. Ви можете змінити це в налаштуваннях вашого браузера. Натисніть кнопку «Погодитися», щоб дати згоду на використання файлів cookie. Детальніше можна ознайомитися на сторінці Угода користувача.