Бажання
Додайте товари до списку бажань
Відкрили магазин у ТЦ Апетит, Київ, пр-т Бажана 1Е
0
Мій кошик

Ножі кухарські шеф

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Кухарський ніж - інструмент, за допомогою якого здійснюються всі основні операції на кухні. Інакше його називають шеф-ніж, і він являє собою виріб, що входить до складу так званого кухарського тріо поряд з універсальним і овочевим інструментом.

Шеф-ніж: відмінні риси інструменту

Кухарським шеф-ножем на кухні виконують більшу частину приготувань. Він широко задіюється для очищення, нарізки, рубки і подрібнення таких продуктів, як м'ясо, риба, овочі, фрукти, а також гриби, морепродукти і навіть зелень.

За допомогою шеф-ножів можна домогтися якісного, рівного різу. При цьому він поділяється на два основних підвиди - європейський і японський. Європейські варіації кухарських ножів мають більш витягнуте лезо, профіль, що візуально нагадує трикутник. Японські варіації, що носять назву Г'юто, мають більш плавні форми та інший кут заточування - близько 15 градусів за стандартних 20 у європейських.

Кухарські ножі мають такі особливості:

  • Клинок ножа може мати різну довжину - від 15 до 30 см і більше, що істотно збільшує ріжучу поверхню;
  • Кухарський ніж для шефа має значну ширину і товщину для зручності нарізки і оброблення продуктів;
  • Клинок з рукояткою мають істотну вагу, завдяки чому для подрібнення не доведеться докладати зусиль;
  • Лезо має широку основу і поступово звужується до кінчика, який має підвищену гостроту;
  • Важке руків'я, часто з натурального дерева або штучних матеріалів, які не ковзають у руці.

Розмірні та інші характеристики інструменту залежатимуть від того, хто саме і як часто користуватиметься кухарським ножем. Шеф, який має невеликий досвід у готуванні, може використовувати інструмент із розміром леза близько 15-18 см. На професійному рівні володіння можна задуматися про підвищення довжини ріжучої кромки до 20 см і більше, що значно прискорить процес приготування їжі.

Підбираючи шеф-ніж кухаря, зверніть увагу на матеріал, з якого створюється клинок. Стандартно застосовують кілька видів нержавіючої сталі, наприклад, 3Cr13 і 5Cr15, що володіють стійкістю до корозії і вироблені в Китаї.

Ніж шеф-кухаря може бути створений також із порошкової сталі R2/SG2 або високовуглецевої VG-10. Подібне рішення впливає на ціну готового виробу, робить ніж більш стійким і твердим. Що вищий вміст вуглецю в складі сталі, то менше буде тупитися клинок, проте може мати нестійкість до відколів і тріщин у разі неакуратної експлуатації.

Купити кухонний кухарський шеф-ніж

Якщо ви хочете володіти якісним шеф-ножем - зверніться в наш інтернет-магазин OsakaHamono, який дає можливість придбати в Україні якісні товари за адекватною ціною.

До кухарських ножів у нас можна замовити ще й аксесуари - для зберігання, заточування та інші супутні деталі, які важливі для зручності застосування кухонного інструменту.

Ми допоможемо підібрати професійний або домашній ніж під ваші запити, враховуючи його форму, розміри, матеріали та вартість.

А також у нас діє швидка доставка по Києву або Україні за допомогою Нової Пошти або Укрпошти, яка буде безкоштовною при замовленні товарів на суму від 2000 грн!

Вгору

Ми дбаємо про вашу конфіденційність

Цей веб-сайт використовує файли cookie для маркетингу та статистичних цілей, а також для безпечної та оптимальної роботи сайту. Ви можете змінити це в налаштуваннях вашого браузера. Натисніть кнопку «Погодитися», щоб дати згоду на використання файлів cookie. Детальніше можна ознайомитися на сторінці Угода користувача.