Знос леза залежить від якості сталі, використання та догляду за ножем. Японські ножі виготовляються з високоякісної сталі. Дотримуйтесь цих порад, щоб зберегти ваш японський ніж у першокласній формі:

 

✔ Використовуйте дерев'яну, пластикову або гумову обробну дошку.

✔ Після використання мийте ножі та витирайте їх насухо.

✔ Для захисту від коррозії рекомендуємо використовувати Ballistol

✔ Використовуйте магнітну підставку, блоки для ножів або захисні піхви (сая).

✔ Хороша техніка різання - найкращий спосіб продовжити гостроту.

✔ Використовуйте точильні камені для заточування ножа.

 

❗️Не залишайте ніж у раковині. Мийте його вручну одразу.

❗️Не мийте ніж у посудомийній машині.

❗️Не використовуйте ніж на скляних, керамічних, мармурових або сталевих поверхнях.

❗️Не зіскоблюйте продукти з обробної дошки краєм леза. Замість цього використовуйте обух ножа.

❗️Ніж - це інструмент, призначений для конкретного використання - нарізання продуктів. Це не консервний ніж, не сокира, не викрутка, не шпатель, не кусачки, не молоток тощо.