Кількість
|
Вартість
|
||
|
Специфічні по своїй зовнішності японські кухонні ножі Nakiri і Usuba підкреслюють екзотичний шарм кухонного інтер'єру і якщо Ви хочете, щоб на вашій кухні оселився цілий набір японських ножів, то тут не обійтися без оригінальних за своїм виглядом ножів Nakiri і Usuba. Як правило, ножі подібної конфігурації купують в другу чергу після основного - Santoku, Gyuto або Petty, хто що для себе вибирає.
Власне, Nakiri і Usuba - це різні ножі і на японській кухні вони виконують не просто відмінні один від одного завдання, а й використовуються різними фахівцями. Більш важка і широка в обуху Usuba, з одностороннім заточуванням використовується, в основному, для оформлювальних завдань на професійній кухні, а Nakiri з дуже тонким лезом і дуже тривалими двосторонніми спусками під екстримальної малим кутом (іноді до 5 градусів) використовується, в основному, в побуті для домашнього застосування. Єдине, що об'єднує ці два ножа - це клинок у вигляді прямокутника і те, що обидва вони призначені для роботи по овочах. Прямокутне лезо цих ножів дозволяє використовувати його в якості імпровізованій лопатки для переміщення нарізаних овочів. Широка голомені Black Nakiri дозволяє легко регулювати товщину нарізаються продуктів безпечно впираючись в клинок кісточками пальців, нарізати продукти з великим комфортом і виключає контакт руки на рукоятки ножа зі поверхнею столу.