Кількість
|
Вартість
|
||
|
На універсальних кухонних ножах тримається приготування їжі як у домашніх, так і в умовах ресторанів та інших закладів харчування. Серед усього широкого асортименту ножів для кухні саме універсальний виділяється найяскравіше, даючи змогу здійснювати широкий спектр дій з різними продуктами та інгредієнтами.
Для чого потрібен універсальний ніж
Кухня - місце, де знадобиться досить багато ріжучих та інших інструментів для виконання кухарських завдань. Для того, щоб виконувати їх швидко та з комфортом, варто замовити універсальний ніж - інструмент, який допоможе обробляти інгредієнти перед приготуванням з максимальною зручністю.
Універсальний робочий інструмент має довжину леза до 16 см. Це перетворює його на компроміс між шеф-ножем із великими габаритами та овочевим, що має меншу довжину клинка.
Ніж входить до складу так званого "кухарського тріо", яке складається з інструментів із довгим, середнім і коротким лезом, щоб виконувати кухонні роботи будь-якого рівня складності.
За допомогою універсальних кухонних ножів можна здійснювати роботу з такими продуктами:
- М'ясо: шинкування м'яса та ковбас, нарізка готового стейка, а також оброблення м'ясних продуктів із невеликими габаритами - ідеальне поле для роботи з універсальним інструментом;
- Овочі: для нарізання середніх за габаритами овочів шеф-ніж буде надмірно великим, а маленьким інструментом, створеним для видалення насіння і зняття шкірки, не завжди зручно працювати, завдяки чому універсальний ніж стане чудовим рішенням;
- Сир: завдяки тонкому, гострому клинку і якісному заточенню, такий інструмент ідеально нарізає сир на невеликі скибочки або брусочки;
- Риба: середнє і тонке за розмірами лезо підходить для оброблення рибних продуктів, зокрема й нарізання філе або відділення голови та хвоста.
Кухонний універсальний ніж залежно від країни свого походження має різну форму клинка. Європейські варіанти для кухні оснащуються класичним, трикутним лезом з тонким, коротким кінчиком і округленою п'ятою для комфорту кухаря. Японські ж варіанти є зменшеними версіями ножів Сантоку, володіють схожою формою, гострою п'ятковою зоною і заокругленим кінчиком.
Як вибрати універсальні кухонні ножі
Від якості підбору ріжучого інструменту залежатиме зручність, комфорт і безпека виконання кухонних робіт, а тому під час підбору універсального ножа варто врахувати його особливості та характеристики.
Збираючись купити універсальний кухонний ніж, зверніть увагу на:
- Довжину клинка: помірні за розміром леза - гарна підмога для кухарів з невеликим обхватом долоні і навпаки.
- Рукоять: збалансована, створена з натурального або синтетичного покриття, вона має легко лежати в руці.
- Марку сталі: нержавіюча або антикорозійна - все залежить від ваших уподобань або бюджету.
Радимо звернути увагу і на ціну. Універсальний кухонний ніж може бути створений з різних матеріалів і комбінацій, а тому якісний клинок з тривалим терміном служби не може коштувати дешево.
Купити кухонний універсальний ніж в Україні
Наш інтернет-магазин OsakaHamono - місце, де ви зможете купити якісні інструменти та аксесуари для кухні за доступною вартістю і з гарантією від виробника.
В асортименті - ножі європейського та японського виробництва, а також товари нашого бренду Osaka Hamono.
Ми працюємо в місті Київ, а також здійснюємо доставку товарів по всій Україні за допомогою актуальних поштових сервісів для зручності ваших покупок.