Бажання
Додайте товари до списку бажань
Покупцям ножів знижка -30% на послуги сервісу з заточування!
0
Мій кошик
Опис

Однією з найпопулярніших різновидів японської кухонних ножів є ножі для нарізки сашими - Sashimi bocho. Цей ніж призначений для нарізування свіжої сирої риби довгими і дуже тонкими скибочками. Такий ніж має довгий, тонкий і вузький клинок з одностороннім або двостороннім заточенням, з екстремально малим кутом спуску і повинен для такої нарізки мати виняткову гостроту. Велика довжина клинка необхідна для того, щоб виконати різ за один підхід, в цьому випадку шматок риби, що відрізає, буде виглядати ідеально. Ножі Sashimi-bocho Black від компанії Fukamizu Hamono мають довжину клинка 210 (від п'яти до вістря) та двостороннє заточення, що є більш звичним для роботи на європейській кухні. Вага ножа 135 г зі зміщенням балансу на клинок. Товщина обуха має клин від п'яти до вістря від 3,5 мм до 2,5 мм. Висота полотна – 35мм. Загальна довжина ножа – 355 мм. Як і в одному з найвідоміших різновидів ножів для нарізки сашимі Yanagiba (Янагіба), клинок Sashimi-bocho Black Fukamizu виконаний у традиційній для Японії формі вербового листа.
Sashimi-bocho Black від компанії Fukamizu Hamono – це винятково гарний та ергономічний японський кований ніж ручної роботи. Його можна використовувати не тільки для нарізки риби, але для найрізноманітніших завдань, де необхідне довге лезо та екстремальна гострота. Безумовно Sashimi-bocho Black Fukamizu претендує на найширшу функціональність та зручність в експлуатації на кухні.
Клинок ножа Sashimi-bocho Black Fukamizu має структуру тришарового ламінату. Центральний, надзвичайно тонкий і міцний шар, загартований до твердості 61 HRC, виконаний зі сталі White Paper Steel (або в японському варіанті Sirogami), яка зарекомендувала себе як одна з кращих японських клинкових вуглецевих сталей, на якій можна реалізувати найвищу гостроту заточування. Сталь Sirogami - іржавіюча. Японці традиційно рідко використовують хромовмісні сталі, оскільки нержавіючі сталі не можуть дати такої гостроти, як вуглецю. І при цьому вуглецева сталь дає набагато агресивніший різ і більш стійка до затуплення. Зовнішні шари виконані також із іржавіючої сталі, тільки м'якшою, що запобігає пошкодженню центрального сердечника. Тривала експлуатація ножа призведе до незначного потемнення області підведення навколо ріжучої кромки. Це не зашкодить ножу і не погіршить його характеристик, проте додасть приємного візуального контрасту із зовнішніми шарами, виявляючи лінії стику - нерівний малюнок якої нагадуватиме лінію хамон, як на японських катанах.
Рукоятка ножа Sashimi-bocho Black Fukamizu виконана в традиційному стилі для сучасних японських ножів і має D-подібну форму, пластикову ковку та монтаж на термокомпаунд. Матеріал рукоятки – деревина магнолії (необроблена), також широко поширений для таких цілей.
При експлуатації та догляді за ножем Sashimi-bocho Black Fukamizu необхідно враховувати, що клинок, як обкладна частина, так і твердий сердечник - схильні до корозії. Хоча більша частина голомені і захищена чорнінням (Kurouchi), але все ж таки це не захищає від іржі повністю. Тому після кожного використання ножа Sashimi-bocho Black Fukamizu потрібно помити і насухо витерти. Зберігати його краще на відкритому магнітному підвісі. Якщо Ви не припускаєте використовувати ніж довгий час - бажано змастити іржаві частини клинка маслом. Японці для цього використовують комльову олію. Також потрібно враховувати, що центральний шар клинка дуже тонкий та твердий, а кут заточування має критично малу величину. Потрібно уникати ударних навантажень на ріжучу кромку, контакту ножа з чимось дуже твердим (кістками, замороженими продуктами тощо). Також через те, що центральний шар дуже тонкий, при тривалому знаходженні в агресивному середовищі, іржа може його повністю зруйнувати.
Ніж заточений на камені 1000 грит (JIS)



Країна походження Японія
Тип Sashimi-bocho
Довжина леза 210 мм.
Висота леза 35 мм.
Товщина клинка 3 мм.
Загальна довжина 355 мм
Тип клинка тришаровий
Сталь середнього шару White Paper Steel (Sirogami)
Твердість середнього шару 61HRC
Матеріал рукояті Магнолія (необроблена)
Особливості конструкції заточено на камені 1000 грит (JIS), лінзовідне зведення в нуль
Вага 135 грам.

Янагіба Fukamizu Sashimi-bocho Black 210мм

Артикул 11913
В наявності
5 200 грн
6 000 грн
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
Замовити швидко

Самовивіз Київ, вул. Булаховського 5Б  - безкоштовно.

Новою поштою по Україні за тарифами перевізника.

Кур'єром до дверей по Києву за тарифами Нової Пошти

Більше інформації про доставку

  • Оплата на сайті карткою або ApplePay/Google Pay
  • Покупка Частинами від Monobank
  • Готівкою
  • При отриманні у відділенні Нової Пошти (комісія 2% від суми, плюс 20 грн за послугу)

Знижка на фірмову заточку -30%

Характеристики
Тип ножа Ножі для суші та сашімі янагіба
Матеріал клинка Shirogami (White Paper Steel)
Твердість сталі, HRC 61±1
Довжина клинка, мм 210
Довжина загальна, мм 355
Товщина клинка, мм 3 мм
Висота клинка 35
Маса, г 134 г
Наявність западин на лезі Ні
Матеріал накладки/рукоятки Дерево магнолії
Тип заточки Двостороння
Країна виробник Японія
Кількість шарів 3 шари
Новий відгук або коментар
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Вгору

Ми дбаємо про вашу конфіденційність

Цей веб-сайт використовує файли cookie для маркетингу та статистичних цілей, а також для безпечної та оптимальної роботи сайту. Ви можете змінити це в налаштуваннях вашого браузера. Натисніть кнопку «Погодитися», щоб дати згоду на використання файлів cookie. Детальніше можна ознайомитися на сторінці Угода користувача.