Кількість
|
Вартість
|
||
|
Більшість кухарів на домашній кухні не використовують інструменти, що дають змогу значно полегшити процес нарізки хлібобулочних виробів. І це великий недогляд, адже ножі для нарізки хліба дадуть змогу зменшити кількість крихт, не пошкоджувати м'якушку, а ще - різати будь-які види хліба та борошняних виробів.
Ножі для хліба: особливості кухонного пристосування
Головна особливість ножа для хліба, яка з першого погляду впадає в око, - наявність не рівної, а зубчастої ріжучої кромки. Володіючи так званим серрейтором - зубцями однакового діаметру і гостроти, ніж дає змогу розрізати хліб із мінімальним ушкодженням внутрішнього вмісту і розфарбовуванням на поверхню столу.
Ніж для хліба на кухні легко відрізнити завдяки таким особливостям:
-
Габаритне лезо, довжина якого може сягати понад 20 см.
-
Уся поверхня клинка - суцільна робоча зона.
-
Кінчик не має гостроти, округлений, оскільки не бере участі в процесі різання хліба.
-
Ширина і товщина леза однакові по всій його протяжності для зручності.
-
Товщина клинка помірна для комфортного різу, рідко більша за 1,5 мм.
-
Зубці мають особливий кут заточування, щоб не травмувати м'якість виробів.
-
Широкий і товстий больстер, який розподіляє навантаження по всьому інструменту.
Ще одна ключова особливість відноситься не стільки до ножа, скільки до його застосування. Якщо звичайні інструменти розраховані на формування поздовжнього, швидкого і тонкого різу, то застосування хлібних ножей більше схоже на розпилювання буханки на окремі фрагменти.
Яким має бути якісний ніж для хліба
Хліб - один із тих продуктів, які складно обробити як відразу після випічки, поки він м'який і гарячий, так і після утворення на ньому хрусткої, щільної скоринки. Для цього і підходять ножі для хліба, однак, щоб ваші хлібобулочні вироби нарізалися правильно, варто підібрати хороший кухарський інструмент.
Професійний хлібний ніж повинен мати такі характеристики:
- Якісний матеріал леза - нержавіюча сталь, стійка до корозії, не схильна до деформації і з гладким поліруванням;
- Легка і зручна рукоятка, яка не боїться впливу води, не вбирає вологу і запахи, не утворює грибок;
- Оптимальна довжина клинка, яка варіюється залежно від типу хліба, що нарізається, де для калачів і багетів знадобиться найдовший варіант;
- Помірна твердість сталі - від 52 одиниць за шкалою Роквелла, чого достатньо для розпилу м'яких хлібобулочних виробів.
Пам'ятайте і про такий важливий аспект, як ціна. Подрібнення м'яких продуктів вимагає особливої вправності та інструментарію, якісного матеріалу ріжучої кромки і зручної рукояті, що впливає на кінцеву вартість хлібного ножа.
Де замовити хлібні ножі в Україні
Інтернет-магазин OsakaHamono - ідеальне місце для купівлі кухонних інструментів і аксесуарів у широкому ціновому сегменті та з вибором серед провідних виробників.
У нас ви зможете підібрати і купити відповідний ніж для хліба, який матиме не тільки оригінальний дизайн, але й міцність, довговічність і стійкість до кухонного середовища.
Всі наші покупці можуть скористатися доставкою по Україні в будь-який регіон, а також нашою допомогою в підборі супровідних товарів для зберігання, заточування і не тільки!