Бажання
Додайте товари до списку бажань
Покупцям ножів знижка -30% на послуги сервісу з заточування!
0
Мій кошик

Ножі сушиста Деба, Янагіба та Аджикірі

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Японські страви різноманітні та популярні в різних куточках світу - від Європи до Азії та Америки. А для обробки та тонкої нарізки рибного філе необхідно мати спеціалізовані ножі для суші - інструменти, за допомогою яких сушист на кухні здатен відтворити найкращі страви з усієї Японії.

Ножі сушиста: особливості та характеристики

Кухарі для приготування суші задіють широкий спектр інструментів, серед яких найбільш яскраво виділяється ніж для суші. На домашній кухні він може бути представлений в єдиному екземплярі, тоді як для професійної, тонкої нарізки рибного філе, морепродуктів і овочів потрібно задіяти відразу кілька клинків.
Ножі для суші мають перелік відмінних рис і особливостей:
Ріжуча кромка має підвищений рівень гостроти, щоб забезпечити легкий і швидкий різ в один рух;
Матеріал має високу міцність - від 60 HRC, що зменшує термін повторного заточування;
Кут заточування леза мінімальний, завдяки чому забезпечується екстрагострота і простота розділу продуктів;
Ергономічність рукояті дає змогу легше утримувати інструмент у руках, не відчуваючи втоми.
Основна відмінність ножів для суші від інших полягає в можливості зручно, швидко і без зусиль нарізати овочі, забезпечити тонкі слайси з риби і розділити роли на порції, не зіпсувавши при цьому їх зовнішній вигляд.

Популярні різновиди ножів для суші

Традиційно кухарі на японській кухні орудують широким арсеналом ножів, розроблених для обробки риби і морепродуктів. Серед них - кілька варіацій класичної Деби, а також більш спеціалізовані рішення - Даккетсу, Ікасакі, Каймукі, Кайсакі, Сакекірі тощо, проте ми поговоримо про три найактуальніші варіанти.
Ніж для суші може мати такі різновиди:

  1. Деба: вирізняється масивною, важкою конструкцією, являє собою японський різновид топірця. Деба має широкий обух і важку рукоять, використовується для рибного оброблення. Особливо добре справляється зі швидким відділенням рибної голови від туші. Має односторонню заточку, а також може бути задіяний для роботи з іншими продуктами, крім рубки пташиних кісток.
  2. Янагіба: один із найпопулярніших суші ножів. З японської назва перекладається як "листок верби", що характеризує довгу, гостру форму клинка. Спочатку Янагіба створювалася для роботи з рибним філе, проте кухарі в Японії задіюють її як універсальний ніж. Має заточку з одного боку леза, що забезпечує плавний і чіткий різ.
  3. Аджикірі: традиційний ніж сушиста, який задіюється для оброблення дрібних видів риб. З японської назва ножа перекладається як "ставрида". Аджикірі також може бути задіяний для обробки м'ясних продуктів і овочів. Характеризується одностороннім видом заточування і невеликим клинком.

Якщо ви хочете купити ніж для суші, але не впевнені в тому, який саме підійде вам - зверніть увагу на представлену нами трійку популярних рішень. Їхнє застосування можливе як на кухні вдома, так і під час приготування суші та сашимі в мережі ресторанів і закладів швидкого харчування.

Купити японські ножі для суші в Україні

Інтернет-магазин OsakaHamono - місце, де ви зможете замовити якісні інструменти для кухні та аксесуари до них за доступною вартістю.
Ми пропонуємо ножі для суші високої якості, створені з широгамі або аогамі - найбільш поширених видів кухонної сталі.
Купуючи у нас, ви отримуєте не тільки товар за адекватну ціну, а й можливість доставки по Києву і всій Україні за допомогою поштових сервісів!

Вгору

Ми дбаємо про вашу конфіденційність

Цей веб-сайт використовує файли cookie для маркетингу та статистичних цілей, а також для безпечної та оптимальної роботи сайту. Ви можете змінити це в налаштуваннях вашого браузера. Натисніть кнопку «Погодитися», щоб дати згоду на використання файлів cookie. Детальніше можна ознайомитися на сторінці Угода користувача.