Кількість
|
Вартість
|
||
|
З першого погляду кухонний ніж для нарізки зелені та овочів можна з легкістю відрізнити від інших робочих інструментів. Невеликий і функціональний, він являє собою ріжуче пристосування для кухні, яке впорається з чищенням овочів, їхньою нарізкою, обробленням і подрібненням.
Ножі для нарізки овочів: особливості інструменту
Робота з овочами потребуватиме особливого ріжучого пристосування, за допомогою якого буде комфортно подрібнювати й різати тонкі та м'які шкурки без пошкодження їхнього внутрішнього вмісту.
Для цього було розроблено овочевий ніж, який здатний легко впоратися з овочами як з м'якою, так і з твердою поверхнею. Фактично він являє собою маленьку копію універсального інструменту, оснащується лезом зі зменшеними габаритами клинка (максимум - 15 см).
Ніж для овочевої нарізки також має маленьку рукоятку, яка повинна зручно лягати в долоню кухаря і не викликати втоми при обробці великої кількості продуктів за раз. Вона може бути як суцільною, створеною із синтетичних матеріалів, так і з натурального дерева із заклепками.
Застосування такого ножа не обмежене: він підходить для шинкування зелені, нарізання овочів на часточки, брусочки і скибочки, видалення шкірок і очищення від насіння. Зазначимо, що маленькі габарити ріжучого клинка роблять його оптимально зручним для внутрішнього очищення продуктів, однак для роботи з великими овочами, наприклад, кабачками або баклажанами, знадобиться універсальний ніж.
Поради щодо вибору ножів для овочів
Важливо не тільки володіти ріжучим виробом для обробки м'яких продуктів і фруктів, а й підібрати якісний інструмент на довгі роки.
Збираючись замовити овочеві ножі для кухні, врахуйте такі поради:
-
Основа будь-якого ножа - матеріал його виробництва. Зверніть увагу на нержавіючу сталь (AISI 420 і 5Cr15Mov) або порошкову R2/SG2 японського виробництва з високими ріжучими властивостями.
-
Твердість сталі - параметр, який впливає на міцність і стійкість леза до навантажень, а ще унеможливлює необхідність частого заточування. Оптимальні показники - від 57 HRC і вище.
-
Ручка інструменту повинна бути зручною тактильно, мати нековзну поверхню для підвищення безпеки роботи з ножем.
-
Якщо ви підбираєте модель із дерев'яною ручкою - зверніть увагу, щоб вона мала просочення від вологи, яке вбереже її від утворення грибка.
Інструменти для овочів можуть мати різну вартість залежно від матеріалів виробництва. Чим якісніша сталь, а також унікальніша фінішна обробка леза, тим дорожче обійдеться ніж для кухні. Для простих, домашніх і щоденних завдань можна підібрати недорогі рішення або ж розглянути варіант покупки набору.
Купити ніж для овочів з доставкою в Україні
Інтернет-магазин OsakaHamono - місце, де можна купити перевірені часом кухонні інструменти для домашнього або професійного застосування.
У нашому асортименті ви зможете знайти ножі для овочів, представлені виробами таких брендів, як 3сlaveles, Eikaso Solingen і Seki Kanetsugu, доступні за розумною ціною. Ми використовуємо тільки оригінальну продукцію, а тому ви отримуєте довговічне кухарське рішення для ваших потреб.
А ще ми працюємо не тільки в місті Київ, маючи салон у ТЦ Апетит, а й доставляємо товари по всій Україні!