Знос леза залежить від якості сталі, використання та догляду за ножем. Дотримуйтесь цих порад, щоб зберегти ваш ніж у першокласній формі:
✔ Використовуйте дерев'яну, пластикову або гумову обробну дошку.
✔ Після використання мийте ножі та витирайте їх насухо.
✔ Для захисту від коррозії рекомендуємо використовувати Ballistol.
✔ Використовуйте магнітну підставку, блоки для ножів або захисні піхви (сая).
✔ Хороша техніка різання - найкращий спосіб продовжити гостроту.
✔ Використовуйте точильні камені для заточування ножа.
❗️Не залишайте ніж у раковині. Мийте його вручну одразу.
❗️Не мийте ніж у посудомийній машині.
❗️Не використовуйте ніж на скляних, керамічних, мармурових або сталевих поверхнях.
❗️Не зіскоблюйте продукти з обробної дошки краєм леза. Замість цього використовуйте обух ножа.
❗️Ніж - це інструмент, призначений для конкретного використання - нарізання продуктів. Це не консервний ніж, не сокира, не викрутка, не шпатель, не кусачки, не молоток тощо.