Кількість
|
Вартість
|
||
|
Домашня кулінарія і професійне готування в закладах громадського харчування не обходяться не тільки без інгредієнтів, а й без ножів. За допомогою цілого арсеналу гострого приладдя можна швидко, якісно і легко приготувати страви будь-якої кухні - від японської до європейської та острівної.
Різновиди кухонних ножів
Сучасне ножове виробництво в усьому світі представило широкий спектр ножів, які стануть у пригоді на кожній кухні. Велика кількість варіантів дасть змогу зі зручністю очищати овочі, нарізати м'ясо, рубати тверді та заморожені продукти, створювати тонкі слайси з хамона і філе, різати хліб і не тільки.
Кухонні ножі діляться на такі види:
- Шеф-ножі: класичний інструмент для виконання всіх кухонних завдань - нарізання, оброблення та рубання інгредієнтів;
- Універсальні: інструмент для широких кухонних потреб - від нарізки м'яса та овочів до шинкування зелені;
- Слайсери: вироби з тонким лезом для нарізки на окремі шматочки і фрагменти м'яса та інших продуктів;
- Філейні: розроблені для філірування і тонкої нарізки м'ясного і рибного філе, а також хамона;
- Обвалочні: ніж для оброблення, що дає змогу зрізати м'ясо з кістки, відокремлювати його від туші та хрящів;
- Для хліба: вирізняється серрейторною ріжучою кромкою, довгим і тонким лезом для нарізування хліба на скибочки;
- Для овочів і фруктів: мають невеликі розміри леза, підходять для очищення овочів від шкірок і їх нарізки;
- Для стейків: підходять для оброблення готового стейкового м'яса на шматочки, мають серрейторну або напівсеррейторну кромку;
- Для оброблення риби: японські та європейські інструменти для очищення риби, морепродуктів і приготування суші та сашимі.
Окрему категорію складають японські ножики - Сантоку, Деба, Накірі, Кіріцуке та інші. Вони використовуються для різних кухарських потреб. Ніж Сантоку - універсальний, підходить для оброблення, нарізки та рубки. Накірі - варіант для нарізки та очищення овочів. Деба задіюється для нарізки рибного філе, а Кіріцуке - для м'яса, риби та овочів одночасно.
Як правильно вибрати кухонний ніж
Ножик - важливий і незамінний інструмент на кухні, від підбору якого залежить якість приготованих страв, а ще - зручність кухаря і стомлюваність руки.
Під час підбору кухонних ножів в Україні зверніть увагу на:
-
Тип ножа: визначтеся з тим, які функції має виконувати ніж на кухні, і орієнтуйтеся на продукти, які часто використовуються для приготування.
-
Марку сталі: найкращий вибір - нержавіючі та антикорозійні матеріали, які забезпечать легкий догляд і тривалість експлуатації.
-
Рукоятку: важлива не тільки ергономіка і легкість утримання, а й матеріал покриття, який має не боятися вологи і грибка.
-
Ріжучу кромку: гладка підходить для рівного і швидкого різу, а серрейторна - для нарізання крихких продуктів, наприклад, хліба.
-
Підбираючи ніж, зверніть увагу і на виробника. Ми рекомендуємо підбирати бренд, що зарекомендував себе серед інших клієнтів і професійних кухарів - це гарантує якість ріжучого інструменту і його довговічність.
Купити кухонний ніж у магазині OsakaHamono
Інтернет-магазин OsakaHamono пропонує можливість купити в Україні найкращі кухонні ножі за доступною ціною і з доставкою.
У нас ви знайдете як ріжучі інструменти за демократичною вартістю з високою якістю леза і нековзною ручкою, так і традиційні ножі з руків'ям з натурального дерева і твердістю сталі близько 60 HRC.
Замовити у нас товари можна онлайн, користуючись зручним фільтром і пошуком за категоріями ножів. А ще ви можете ознайомитися з асортиментом і товарами нашого виробництва в нашому салоні в місті Київ!