Кількість
|
Вартість
|
||
|
Особливою популярністю у шефів з усього світу користуються Сантоку - японські кухонні ножі, які є своєрідним гібридом європейського кухарського та азіатського інструменту. А в нашому магазині ви зможете замовити японський Сантоку за найкращими цінами в Україні!
Японський ніж Сантоку і його особливості
Ніж Сантоку відносно недавно став популярним у Європі, водночас посідаючи провідне місце серед ріжучих інструментів на території Японії - своєї батьківщини. З японської найменування можна перекласти як "три хороших речі", і це дає змогу зрозуміти, як найчастіше застосовують ніж - для рубання, різання і оброблення всіх інгредієнтів на кухні.
Він має унікальну конструкцію - обух з руків'ям розташовуються на одній порожнині, а ніж має так звану форму "баранячої лапи". Відрізняється він також наявністю злегка піднесеного, вигнутого і округленого кінчика щодо всієї порожнини леза. Рукоять у нього пряма, округла і вузька, має велику вагу, що дає можливість використовувати його замість кухонної сокирки.
Для чого можна використовувати японські ножі Сантоку:
-
Нарізка: ніж Сантоку можна задіяти для швидкого різання на дрібні й тонкі шматочки, скибочки або брусочки;
-
Рубка: гострота леза дає змогу рубати не тільки овочі на скибочки, а й м'ясні продукти на смужки або кружки;
-
Шинкування: Сантоку має специфічний кінчик, що дає йому змогу легше подрібнювати рибу, філе, зелень і вже готові страви;
-
Розм'якшення: замінити кухонний молоток можна за допомогою обуха цього інструменту, простукуючи по ньому вздовж м'яса або риби;
-
Очищення: коса частина обуха підходить для вичищення насіння і серцевини з фруктів і овочів, наприклад, дині та перцю.
Оскільки ножі Сантоку мають особливу форму, вони не потребують "прокатування" поверхнею ріжучої дошки для дорізання продуктів. Ваги і довжини ріжучої кромки, її гостроти достатньо, щоб не робити зайвих рухів, а ще не продавлювати продукти, пошкоджуючи їхню текстуру.
Деякі моделі, доступні для покупки, мають дрібні ямки вздовж леза. У процесі різу ці моделі ножа Сантоку захоплюють повітря, уникаючи неприємностей у вигляді прилипання вологих інгредієнтів до їхньої поверхні.
Відмінність японських ножів сантоку від моделей для шефа
Крім ножів Сантоку, до розділу універсальних ріжучих виробів для кухні належить і так званий ніж для кухаря. Але в чому ж полягають відмінності між ними?
Шеф-ніж має трохи іншу форму. Він має гострий кінець, прямий, іноді косий обух, при цьому лезо до кінця починає згинатися. П'ята у кухарського клинка товстіша, розроблена для упору для вказівного пальця. Японський варіант має округлений кінчик, гостру п'яткову зону і масивний клинок для спрощення процесу нарізання і рубки.
У ножа Сантоку з шефським є відмінності і в габаритах. Японський варіант може мати розмір ріжучої кромки до двадцяти сантиметрів, а класичний європейський - від п'ятнадцяти сантиметрів і більше.
Де купити японський ніж Сантоку
Коли ви перебуваєте в пошуку, де купити якісні ріжучі інструменти для домашнього або професійного застосування - зверніть увагу на інтернет-магазин OsakaHamono.
Наш асортимент складається з продукції провідних брендів за доступною ціною. Ми пропонуємо вироби від 3сlaveles, Tojiro та Seki Kanetsugu, а ще - нашого виробництва.
А всі наші клієнти можуть скористатися доставкою по Україні або відвідати наш салон у Києві в ТЦ Апетит!